مرکز تحقیقات بیماری های عفونی
نکاتی در خصوص آبله مرغان
نکاتی در خصوص آبله مرغان
با توجه به شیوع بالای آبله مرغان در چند هفته اخیر ذکر برخی نکات لازم است:
از آنجا که سطح بهداشت جامعه افزایش یافته است ابتلای افراد بزرگسال به این بیماری در سنین بالا افزایش یافته است.
معمولاً این بیماری در کودکان مشکلی ایجاد نمی کند و با تب و علائم اولیه مانند بثورات و خارش و علائم خفیف سپری می شود. اما در سنین بالاتر از 12 سال می تواند مشکلات جدی تری داشته باشد و در صورت ابتلا بایستی حتما به پزشک مراجعه کنند و اقدام فوری جهت درمان صورت گیرد. در افراد زیر 12 سال نیز در صورت اینکه بیماری شدید باشد و مشکلات ریوی ایجاد کند حتما بایستی به پزشک مراجعه شود و تحت درمان قرار بگیرد.
تمامی خانم های باردار بایستی بسیار مراقب باشند زیرا عوارض جدی برای جنین ایجاد می کند و در صورتی که از ایمنی خود نسبت به بیماری آبله مرغان اطمینان ندارند حتما آنتی بادی علیه آبله مرغان را مورد بررسی قرار دهند. و در صورت نداشتن ایمنی کافی مراقبت جدی را انجام دهند. و در صورت تماس با فرد مبتلا به آبله مرغان بلافاصله به پزشک مراجعه کرده و درمان لازم جهت پیشگیری را دریافت نمایند(ایمونوگلوبولین اختصاصی و وریدی).
تمامی نوجوانان و بزرگسالان بالای 12 سال بهتر است دارو را در 48 ساعت اولیه پس از بروز بیماری شروع نمایند.زیرا در صورت شروع درمان به موقع هم عوارض بیماری کم خواهد شد هم سرایت خفیف تر می شود و بهبودی نیز سریعتر خواهد بود.
عوارض آبله مرغان:
پنومونی(عفونت ریه): در صورت بروز علائم تنفسی شدید حتما به پزشک مراجعه کنند.
سرگیجه، سفتی گردن (در خم و راست کردن به جلو) و حالت تهوع شدید نشان دهنده درگیری مغزی در افراد مبتلا می باشد.
آبلهمرغان یک بیماری هوابرد است که از طریق سرفه و عطسه فرد مبتلا بهراحتی از فردی به فرد دیگر سرایت میکند
دوره نهفتگی آن، 10 تا 21 روز است و پس از آن، بثورات، ظاهر میشوند. انتقال این بیماری به سایر افراد، از یک تا دو روز پیش از ظاهر شدن بثورات در فرد مبتلا تا زمانی که تمام ضایعات خشک شوند، امکانپذیر است.
- گروه خبری : زیرسایت مرکز تحقیقات هپاتیت
- کد خبر : 45724
اشتراک گذاری در شبکههای اجتماعی
نظر دهید